FONTOS Nincs megállás, tovább vágta a kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Elkezdődött a dráma a lakásbérleti piacon: egyre nehezebb fizetőképes bérlőt találni

Portfolio
A korábbi előrejelzésnek megfelelően tovább nyílt az árolló augusztusban a budapesti lakásbérleti piacon – derül ki a Rentingo.com legfrissebb elemzéséből. A lakást keresők lehetőségei látványosan elszakadtak az elvárásokól: miközben átlagosan 192 ezer forintot kértek a bérbeadók, a bérlők mindössze 157 ezerért kerestek lakást. A drasztikus különbség korábban előre jelzett oka, hogy az ingatlanjukat kiadók a kétszámjegyű inflációhoz és a növekvő állampapírhozamhoz igazodva emeltek, a lakást keresők pénztárcájában pedig a megugró megélhetési költségek miatt egyre kevesebb marad.

Az előzetes várakozásokat felülmúlva vált el egymástól a kereslet és a kínálat augusztusban a budapesti bérlakáspiacon, és nyílt tovább az árolló a bérlői és bérbeadói oldal között. Míg a bérlők júliushoz képest 5,3 százalékkal kevesebbért kerestek lakást, ami átlagosan 157 ezer forintot jelentett, addig a bérbeadók 5,7 százalékkal emeltek, így átlagosan 192...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés