Előfizetői tartalom

A leggazdagabbak kiváltsága lesz a lakásvásárlás

Kovács-Szerján Kristóf
A Deloitte lakáspiaci elemzése részletesen bemutatja a CEE régió jelenlegi helyzetét, és a várható változásokat. A jelentés alapján lassulásokra kell számítani a lakóingatlanok piacán. A Deloitte által augusztusban kiadott ingatlanindex részletesen beszámol az Európai ingatlanpiac helyzetéről, a múlt és a jelen nagy változásai mellett a kutatás a jövőbeli lehetőségekkel is foglalkozik. Ebben a cikkben a környező országok, valamint Lengyelország, Csehország és Németország lakáspiaci elemzését szedtük össze.

Ausztria 2020 vége óta jelentős áremelkedés volt tapasztalható az osztrák lakáspiacon. Ezt elsősorban a magas infláció, és a Bécsen kívüli újépítésű ingatlanok hiánya táplálja. Emellett a vidéki és agglomerációs települések fokozatosan egyre népszerűbbé válása és a bérleti díjak elhanyagolható mértékű emelkedése volt megfigyelhető a piacon. 2023-ra a jelzáloghitel-kamatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái