irodák irodapiac budapest
Ingatlan

A régebben épült irodaházak is egyre feljebb törnek a "zöld ranglétrán"

Portfolio
havi ingatlanpiaci HR, illetve a kéthavi bérbeadási tranzakciókról szóló összefoglalónk után, kéthavonta már az ingatlanok, ingatlanos cégek által kapott minősítésekről, díjakról is beszámolunk. Nemcsak energetikai minősítésekre kell gondolni, hanem olyan tanúsítványokra is, amelyek például a házak akadálymentességét vagy éppen a digitalizáltságát értékelik. 2022. szeptember és októberben is voltak épületek, amelyek ilyen elismeréseket szereztek: a CityZen Irodaház és a Kálvin Square Irodaház is kiváló, "BREEAM Excellent” minősítést kapott, az Advance Tower már hivatalosan is WELL minősítésű és a felújított Allee bevásárlóközpont is szintet lépett a BREEAM skáláján.

A CityZen Irodaház és a Kálvin Square Irodaház is kiváló, "BREEAM Excellent” minősítést kapott

A ConvergenCE által üzemeltett 12,6 ezer négyzetméteres CityZen irodaház idén júniusban, míg a 9,5 ezer négyzetméteres Kálvin Square Irodaház szeptemberben kapta meg a BREEAM „Excellent”, vagyis kiváló minősítését.

A BREEAM fenntartható épület minősítési rendszere 10 kategóriában fogalmaz meg szempontokat, amelyeken keresztül az ingatlanok fenntarthatósági teljesítménye mérhető. A BREEAM kategóriák közé tartozik az energiafelhasználás, a management, az egészség és az innováció is.

Az Advance Tower már hivatalosan is WELL minősítésű

A Váci úti irodafolyosón magasodó Advance Tower a legújabb irodaház, amely megszerezte a WELL minősítést. A nemzetközi WELL Building Standard™ világszerte az emberek egészségét és közérzetét javító tereket értékeli és ismeri el. A Magyarországon található összesen három, WELL tanúsítvánnyal rendelkező irodakomplexumból kettő a Futureal fejlesztése: a Corvin Sétányon található Corvin Technology Park volt az első irodaprojekt, amely 2021-ben WELL-tanúsítványt kapott, idén pedig mind az Advance Tower 12 100 négyzetméteres első, és a 8000 négyzetméteres második üteme is megkapta a WELL Gold minősítést.

A 8 emeletes irodaházban intelligens épületirányítási rendszer biztosítja a gépészeti és elektromos rendszerek optimális működését az energiahatékonyság maximalizálása érdekében. A teljes irodaépület okos megoldásokkal és fenntartható technológiákkal van felszerelve, többek között intelligens öntözőrendszerrel ellátott tetőkerttel, alacsony kibocsátású fűtési és hűtési rendszerrel, UV-C csíraölő légfertőtlenítő berendezéssel, valamint szivárgásérzékelővel. A ház bérlői között van az APEX és a KPMG Global Services tanácsadó, valamint a Thermo Fisher Scientific. A Futureal az irodaházat 2020-ban adta el az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alapnak.

A WELL-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak. A washingtoni székhelyű IWBI az épületeket tíz szempont – a levegőellátás, a hőérzet, a bevilágítás, a közösség, a szellemi frissesség, a mozgás, a víz, a hangerő, az alapanyagok és az egészséges táplálkozás lehetősége – alapján vizsgálja.

Szintet lépett az Allee

A Multi irányításával az Allianz Real Estate és a CBRE IM által képviselt Allianz intézményi befektetők tulajdonában álló Allee Bevásárlóközpont korszerűsítése 2020-ban kezdődött. A felújítás után a bevásárlóközpontot üzemeltető Multi Corporation BREEAM minősítése a korábbi „nagyon jó” besorolásról „kiemelkedő” minősítésre változott. Ezáltal az Allee az első olyan üzletközpont Magyarországon, amelynek sikerült a legmagasabb BREEAM minősítési szintet elérnie. A létesítmény környezetvédelmi teljesítménye ugyanakkor szintén „kiválónak” bizonyult. A külső és belső terek újrateremtésének a teljes költség közel 18 millió euró volt, amiből önmagában a karbonsemlegesség elérését célzó fenntarthatósági beruházásokra közel félmilliárdot fordítottak.

Portfolio Ingatlan Raktárkereső
HelloParks Páty

HelloParks Páty

2071 Páty, Sasfészek-tó pihenőhely köz 1
Kiadó terület: 58000 m2
Bérleti díj: 4.95 – 4.95 EUR
Átadás:
2023 Q1

Ajánlatot kérek

Címlapkép: Getty Images

bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
lánchíd budapest getty stock