Előfizetői tartalom

Kezd befagyni a lakáspiac - Évtizedes mélyponton az adásvételek száma

Portfolio
A Duna House Cégcsoport ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2022 októberében, országosan 8326 lakóingatlan cserélt tulajdonost, vagyis tovább lassult az ingatlanpiac. Ennél az értéknél a covid 2020 áprilisi mélypontját leszámítva utoljára 2014 áprilisában láttunk alacsonyabb számot, az októbereket nézve pedig 2013-ban.

A Duna House becslése alapján tovább lassult, így eddig az idei év leggyengébb hónapját zárta az lakáspiac októberben. Az ingatlanközvetítő hálózat által országosan becsült 8326 adásvétel az előző hónaphoz képest 9%-os, az előző év októberéhez hasonlítva 28%-os csökkenést mutat. Az elmúlt 10 évben csak 2012-ben és 2013-ban volt ennél kevesebb tranzakció októberben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés