Előfizetői tartalom

Leleplező videó: ilyen embertelen körülmények között dolgoztatták Katarban a külföldi építőmunkásokat

Portfolio
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság lebonyolítását számos botrány övezi. Már a 2010-es döntés pillanatában korrupciógyanús esetek merült fel, melyek azóta rendre beigazolódtak. Bár az esemény kezdetére az infrastruktúrát többé kevésbé sikerült felépítenie az országnak, a vendégek sok esetben közel sem azt kapták, amire számítottak. Tegnapi cikkünkben azokat a komfort nélküli, sátortáborra hasonlító szálláshelyeket mutattuk be, amikért a szurkolóktól éjszakánként akár 80 ezer forintot is elkértek. Ezúttal viszont Johnny Harris, amerikai dokumentumfilmkészítő, újságíró oknyomozása alapján a stadionok építőmunkásainak botrányos munkakörülményeibe nyerhetünk bepillantást.

Az 1971 óta független Katar területe Magyarország területének mindössze 1/8-a, de a világ egyik legnagyobb kőolaj és földgázkészletével rendelkezik. Az olajvagyon exportja már a 70-es évektől elkezdte megalapozni az ország mai életszínvonalát, melynek eredményeként Katar GDP-je az IMF és a Világbank becslése szerint is a 4. legmagasabb a világon. Az ország infrastruktúrájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés