pláza
Ingatlan

Újabb, 50 ezer négyzetméteres plázát újít fel az ingatlanfejlesztő

Portfolio
Átfogó fejlesztés keretében bővíti és újítja meg a Marosvásárhelyen található plázáját az Indotek Group, melynek során átalakul a közel 50 ezer négyzetméternyi területen elhelyezkedő Promenada Mall. A cégcsoport a marosvásárhelyi bevásárlóközpont korszerűsítését két ütemben valósítja meg.

A közel 15 millió euró összegű plázafelújítási projekt a csoport régióbeli fejlesztési stratégiájának a részét képezi, a korszerűsítési munkálatok első szakaszaként a társaság a bevásárlóközpont belső tereit és a homlokzatát újítja fel és modernizálja, valamint a pláza jelenlegi alapterülete is tovább bővül. A modernizálás fontos eleme az ingatlan energiahatékonyságának növelése, amely érdekében mintegy 5000 négyzetméternyi napelemet telepítenek az épületre, közel 1 millió eurós beruházás keretében. A felújítási munkálatok közben a bevásárlóközpont zavartalanul üzemel.

A pláza felújítási programjának első szakasza jelenleg is folyamatban van, a következő fázisa pedig jövőre veszi kezdetét, amelynek keretében az épület keleti és nyugati oldala fog bővülni. A projekt magában foglal egy rebranding folyamatot is, amely megújuló arculattal, közösségi terekkel és szolgáltatásokkal fokozza a vásárlási élményt.

Ahogy korábban mi is írtunk róla, a cégcsoport egyre aktívabb Romániában, Marosvásárhely mellett Bukarestben is vásárolt ingatlanokat:

Az Indotek Group az öt éve tartó plázafelújítási programja keretében 9, a retail portfóliójába tartozó bevásárlóközpontot újított fel, illetve modernizált, így a 2021-es év folyamán Szegeden, Kaposváron és Szolnokon, ezt megelőzően Sopronban, Csepelen, Zalaegerszegen és Debrecenben zárta le sikeresen a felújítási projektjeit a társaság. Az idei évben pedig a Pécs és a Győr Plaza korszerűsítési munkálatai is befejeződtek.

"Üzleti modellünk lényege, hogy a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe véve bontás vagy új épületek létesítése helyett, a már meglévő, sok esetben akár 25-30 éves kereskedelmi vagy lakóingatlanokat, értékük és teljesítményük növelése érdekében, különböző modernizációs és rekonstrukciós folyamatok révén korszerűsítjük. Az ingatlan 2019-es megvásárlása óta azt szerettük volna, hogy a Promenada Mall elérhető és vonzó célponttá váljon a város lakói és az átutazó látogatók számára, a mindennapi vásárlási, valamint a szórakozási lehetőségek tekintetében egyaránt. Az elmúlt időszak tapasztalatai ugyanis – az átalakuló vásárlói szokások, a digitalizáció és az e-kereskedelem térnyerése ellenére – a bevásárlóközpontok létjogosultságát bizonyították, szerepkörük még mindig fontos azáltal, hogy a vásárlók közösségi és találkozási pontként is tekintenek a plázákra." – mondta el Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója.

HelloParks Fót
45000 m24.95–4.95
Prologis Park Budapest-Budaörs
KIADVA m24.7–4.7
Prologis Park Budapest-M1
KIADVA m24.7–4.7
RaktárAD Alsónémedi
15000 m2330000–400000 Ft
RaktárAD Vecsés
36363 m21000–1250

A Promenada Mall a vállalat akvizíciójával lépett be a társaság a romániai ingatlanpiacra. Az Indotek azóta tovább terjeszkedett a román piacon, így már a Bukarest központjában található One Victoriei irodaház és a Băneasa Business Center is az társasághoz tartozik. Emellett a vállalat további terjeszkedést tervez a régióban, így jelenleg is több potenciális akvizíció kapcsán folynak tárgyalások.

Címlapkép forrása: Getty Images

4iG_Irodahaz_Montevideo
forint
brusszel europai unio
STA_4224
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Blaha a híres