Előfizetői tartalom

Így vethetünk véget az energiafüggőségnek: az ingatlanoknak mini erőművekké kell változniuk

Portfolio
Második alkalommal rendezte meg a HuGBC december 1-jén a Green Brunch üzleti reggelijét. A szakértők arról beszélgettek, hogy hogyan lehet az egyes szakmákat összefogva csökkenteni az épületek energiafüggőségét és kiszolgáltatottságát. Fel kell készülni, hogy az átalakuló energiamix-szel, például a földgázhasználat lenullázásával a villamosenergia-fogyasztás nagyon meg fog növekedni, így az ingatlanoknak decentralizált mini erőművekké kell válniuk és tárolókapacitásra lesz szükségük.

Jelenlegi súlyponti dilemma, hogy noha az ingatlanfejlesztéseknél már több évtizede az energiahatékonyságra kellett volna törekedni, most egy mindenkinek fájdalmas árrobbanás kellett, hogy ez a kérdés megoldódjon. Az eddig olcsó energia hirtelen drága lett, és természetesen minden piaci szereplő gyorsan akarja orvosolni a helyzetet. Milyen lehetőségek vannak? Előállítói, nyersanyag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés