FONTOS Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa
 
Előfizetői tartalom

Jön az ársapka a lakásokra is - Hollandiában már meglépnék

Portfolio
Több mint 300 ezer lakást érinthet a holland kormány legutóbbi döntése, miszerint 2024 elejétől a szociális lakások bérleti díjainak mintájára ársapkát vezetnének be a piaci alapú bérbeadások egy részére is. A döntés célja, hogy megfizethetőbb lakást biztosítsanak a közepes jövedelmű bérlőknek, például a tanároknak, ápolóknak vagy rendőröknek - írja a Bloomberg.

Hugo de Jonge, holland lakásügyi miniszter ki akarja terjeszteni a szociális lakások jelenleg érvényben lévő bérleti díjának szabályozását minden olyan otthonra, ami a holland lakásértékelési rendszer szerint legfeljebb 187 pontot ér el. A döntés értelmében az érintett lakások bérleti díja legfeljebb 1100 euró lehet havonta, amit évente az inflációval indexálnak. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés