Előfizetői tartalom

Januártól vége a nem hitelesített tulajdoni lap lekérésének

Portfolio
Egy hétig lehet már csak nem hiteles tulajdoni lap másolatot lekérni a földhivatali rendszerből. A hiteles dokumentum ára most 3600, míg a nem hitelesé két alkalommal ingyenes, utána további 1000 forint. 2023. január 1-től azonban változik a díjtétel, illetve megszűnik a nem hiteles tulajdoni lap másolat is.

Még októberben számoltunk be róla, hogy a parlament elé kerülő törvényjavaslat alapján ugyan 2023. január 1-től megszűnik a nem hiteles tulajdoni lap, viszont olcsóbb lesz a hiteles tulajdoni lap másolat lekérése, és évi kettőt ebből is ingyen lehívhatnak online a magánszemélyek. A módosítást az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés