FONTOS Izrael döntött: indul az ellencsapás, Irán szörnyű bosszúval fenyegetőzik
 
Előfizetői tartalom

A folyamatban lévő budapesti fejlesztések sem úszták meg: ezeket a projekteket kaszálta el Lázár János

Portfolio
Több folyamatban lévő fővárosi és vidéki város-, és közlekedésfejlesztési projekt lezárására utaló dokumentum jutott a Telex birtokába. A lap információi alapján a széljegyzetekkel tarkított listán Lázár János építési és közlekedési miniszter mintegy nyolcvan többségében fővárosi fejlesztés sorsáról, többségében azok lezárásáról döntött. A kerékpáros fejlesztések, a vasútfejlesztések, a HÉV-fejlesztések, a közpark-építések rosszul jártak, van azonban néhány projekt, aminek folytatódhat a tervezése, ilyen többek között a Budakeszire tervezett buszsáv, vagy a ferencvárosi Atlétikai Stadion, illetve az ehhez épített szabadtéri edzőpályák. A miniszter azt nyilatkozta a dokumentumra vonatkozóan, hogy a kormány azokat a fenntartható beruházásokat akarja és tudja támogatni, amelyek nemzetgazdasági szempontból fontosak, gazdaságélénkítő hatással bírnak.

Arról, hogy a Nyugati pályaudvar átalakítási terve egy jó időre jegelve van, már múlt héten írtunk. Most azonban a Telex újabb, már folyamatban lévő projektek lezárásáról is beszámolt egy lista alapján, amin a korábbi Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) nyolcvan, túlnyomórészt fővárosi és agglomerációs fejlesztése található, azok jelenlegi állásával, valamint azonnali lezárásuk kockázataival és következményeivel. A dokumentum minden tételénél megállapították, hogy annak lezárása "magas vagy mérsékelt érdeksérelemmel" járhat, a lehetséges forrásvesztések, uniós forrásvesztések, szabálytalansági eljárásoktól függően.

Mi lesz az elmaradó állami beruházások időszakában az építőiparral? - Március 30-án jön a Portfolio Építőipar konferencia, az iparág legaktuálisabb kérdéseivel. A részletekért kattints!

A 80 projektből 30-nál a projekttervezés folyatására van javaslat a listában, 13-nál magas érdeksérelem melletti lezárhatóságot, 32 esetben alacsony érdeksérelem melletti lezárhatóságot állapítottak meg. A javaslatokhoz képest Lázár János mindössze 8 esetben döntött a beruházás folytatása mellett, míg 11 esetben még kérdőjeles a folytatás.

A többi a "lezárás" kategóriába esett:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés