Előfizetői tartalom

Csúcsot döntött a tengerentúli lakáspiac

Portfolio
Az utóbbi időben sokat írtunk arról, hogy Budapesten milyen mértékben emelkedtek meg - különösen a belvárosban - a lakásbérleti-díjak. Míg azonban Magyarországon az elmúlt hónapokban már a stagnálás jelei látszanak, a tengerentúlon eltérő folyamatokat látunk. A CNBC cikke szerint New York-ban, Manhattanben idén januárban újabb rekordot döntöttek a medián bérleti díjak, miután az erős munkaerőpiac és a korlátozott lakáskínálat megemelte az árakat.

Bár a piaci szakértők arra számítottak, hogy a bérleti díjak januárban csökkenni fognak a tavaly év végi rendkívüli emelkedések után, a gazdasági lassulás és a pénzügyi, technológiai szektor elbocsátásai ellenére a bérleti kereslet továbbra is erős Manhattanben. A felmérés szerint a medián bérleti díj egy év alatt 15 százalékkal, 4097 dollárra emelkedett, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés