Előfizetői tartalom

Újabb piacot borít fel a kormány, jönnek a nemzeti tüzépek

Portfolio
A HVG értesülései szerint egy friss törvényjavaslat értelmében a kormány megszabott áron vásárolná fel az exportra szánt építőanyagokat, az árukészletből pedig Nemzeti Építőanyag Kereskedéseket állítana fel. A törvényjavaslat a gyártás és az épületek energiahatékonyságának növelése érdekében a magyar építőanyag-gyártókat adókedvezményben részesítené, a magánszemélyek önerőből történő épületenergetikai beruházásait pedig áfa-visszatérítéssel támogatná. A lap szerint az építészeti törvényjavaslat rendelkezései számos uniós alapelvvel és az alaptörvénnyel ütköznek.

A HVG információi szerint három jelenleg hatályos törvényt vonna össze a magyar építészetről szóló új törvényjavaslat, ezek az épített környezet alakításáról, a településkép védelméről és a kulturális örökség védelméről szóló törvények. A társadalmi vitára még nem bocsátott javaslat a tervek szerint többek között elősegítené a települési zöldterületek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés