Előfizetői tartalom

Nagyon súlyos problémával néz szembe a hazai építőipar

Portfolio
A rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2023-ban a termelés csökkenésére készül. Minden alágazatban a fizetőképes kereslet csökkenése várható. Az idén kevesebb állami és önkormányzati megrendelésre lehet számítani, ami elsősorban az infrastrukturális beruházásokat érinti. A magánszektornak ez ugyanakkor jó hír, hiszen több lesz az elérhető szabad kapacitás - derül ki az ÉVOSZ legfrissebb, az építési ágazat 2023. évi súlyponti problémáit és lehetséges megoldásait tartalmazó elemzéséből. Ennek ellenére az idei év legnagyobb kihívását is a foglalkoztatási nehézség fogja jelenteni.

2023 közepére a kereslet-kínálat közel egyensúlyi helyzetbe kerül, az év közepéig további áremelkedések várhatók. Jelenleg nagyságrendileg 30 ezer lakás, új építésű ingatlan van kivitelezés alatt, ebből 2023-ban megközelítőleg 18 ezer készülhet el a mostani szerződésekből kiindulva. Ezzel párhuzamosan körülbelül 180 ezer lakás kerülhet felújításra az idei év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés