Előfizetői tartalom

Drága mulatság a saját lakás építése: de mégis milyen árakra kell számítanunk?

Portfolio
Az egy négyzetméterre vetített kivitelezési árakban jelentős, akár kétszeres különbségek is lehetnek 2023-ban attól függően, hogy a leendő háztulajdonosok pontosan hol, milyen méretű, jellegű, felszereltségű ingatlant rendelnek meg. A számításokat az alapanyagárak és a költségek erőteljes ingadozása is megnehezíti, éppen ezért kiemelten fontos a tervezési és kivitelezési folyamatok folyamatos felügyelete, kézben tartása, aminek hatékony eszköze a digitalizáció - derül ki a PlanRadar felméréséből.

A cég által közzétett áttekintés szerint az önálló családi ház építésére vállalkozó megrendelők a legdrágábbnak számító fővárosban négyzetméterenként 786 ezer, míg a legolcsóbbak közé sorolható észak-magyarországi régióban 370 ezer forint közötti kivitelezési költséggel kalkulálhatnak 2023-ban. Ez az összeg a kivitelezők munkadíját, valamint a burkolatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés