Előfizetői tartalom

Ennyit tudsz alkudni leendő lakásod árából

Portfolio
Töretlen tendenciaként mutatják az alku lehetőségének bővülését az OTP Ingatlanpont legfrissebb használtlakás-értékesítési adatai, így már több mint egy éve tart az a folyamat, hogy a vevők a meghirdetéskor kért ár egyre nagyobb részének elengedését tudják elérni. Ezt erősítik meg a Duna House számai is, elemzők szerint ugyanakkor ebben a tekintetben is fordulat érik.

A téli hónapokban – 2022. decembere és 2023. februárja között – tovább javult a vásárlók pozíciója a használt lakások piacán, az alkuval átlagosan az utolsó meghirdetett ár 7,2 százalékát lehetett megtakarítani, míg egy negyedévvel korábban ez az arány csak 6,6 százalék volt. (A növekedési trend még 2021 telén, 4,1 százalékról indult.) Hasonló változást mutatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés