Előfizetői tartalom

Konkrét összegben maximálná a kormány az ingatlannyilvántartási díjakat

Portfolio
Módosulhat az illetékekről szóló, valamint a hiteles tulajdonilapmásolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló törvény. A törvénymódosítás célja, hogy a közigazgatásihatár-változással és fekvéshatár-változással összefüggő ingatlannyilvántartási eljárással kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj ne haladhassa meg a 200 ezer forintot - olvasható a kormany.hu-n.

Az igazgatási szolgáltatási díj 200 ezer forintban történő maximálása függetlenül attól valósulna meg, hogy az ingatlannyilvántartási eljárás mennyi ingatlant érint. Az általános szabályok szerint egy változással érintett ingatlan után 6600 összegű forint eljárási díjat kell fizetni. A rendelkezés az ügyfelek, különösen a települési önkormányzatok adminisztratív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés