Előfizetői tartalom

Új feszültségforrás jelent meg az ingatlanpiacon: átalakulóban a bérlők és bérbeadók kapcsolata

Portfolio
Az ingatlanpiac, azon belül is a kereskedelmi ingatlanok piaca nagyon jó indikátora a globális gazdaságnak. Míg néhány éve a koronavírus, addig az utóbbi időben a gazdasági lassulás és az azzal járó bizonytalanságok korát éljük, ami a bérlői-bérbeadói kapcsolatokra is rányomja a bélyegét. A bérleti szerződések kapcsán a bérlők és a bérbeadók hirtelen felmerült kérdéseiről és lehetőségeiről az OPL gunnercooke ügyvédi iroda szenior ügyvédjét, Szűcs Nórát kérdeztük.

A koronavírus-járvány után közvetlenül jött a gazdasági lassulás, ami a kereskedelemi ingatlanok bérleti piacára is erős hatást gyakorolt. Előbbi ugyanakkor közvetlenebbül érintette a bérleti szerződéseket, ugyanis az volt a legfőbb kérdés bérbeadóként, hogy jár-e a bérleti díj, ha a bérlő kötelezően zárva kell, hogy tartson. Elsősorban ezek a kérdések a kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés