Előfizetői tartalom

Mi vár a következő egy évben a hazai építőiparra? - Több száz szakember mondta el véleményét

Portfolio
Március végén került sor az Építőipar 2023 konferencia megrendezésére, ahol az iparágat érintő különböző témákban előadások és panelbeszélgetések során osztották meg várakozásaikat a piac szakértői. Az előadók mellett azonban több alkalommal a közönségben ülő több száz építőipari szakember is véleményt mondott közönségszavazatok által, melynek eredményeit az alábbiakban mutatjuk meg.

Közel 500 szakember vett részt az idei Építőipar 2023 konferencián, akik többek között olyan kérdésekről szavaztak, mint, hogy mi a fontos ma a hazai építőipar számára, hogy alakulhat a termelés a jövőben, milyen az ágazat hozzáállása a fenntarthatósághoz, vagy, hogy várhatók-e pénzügyi problémák.

Június 7-8-án ismét Balatonfüreden találkozhatnak egymással az ingatlanpiac szereplői, jön a Portfolio Property X 2023 konferencia! Részletekért kattints!

A több száz válaszadó között voltak ugyan véleménybeli különbségek, a nagy elemszám viszont lehetőséget adott arra, hogy hiteles következtetéseket vonjunk le az ágazat várakozásaival kapcsolatban. Elsőként nézzük, mi a legfontosabb ma a hazai építőipar számára.

ép1_mi a fontos

Mi jöhet a következő két évben?

A válaszadók több mint 80 százaléka szerint érdemi lassulás zajlik most az építőiparban, 20-ból mindössze 1 ember gondolja azt, hogy továbbra is minden rendben. A megkérdezettek közel harmada kifejezetten pesszimistán látja a jövőt, a többség szerint azonban egy-két éven belül újra elindulhat a növekedés.

A cikkből kiderül:

  • Hogyan alakulhat az építőipari termelés az előttünk álló két évben?
  • Mennyivel érhetnek többet a közel nulla energiaigényű lakások a hagyományosakkal szemben?
  • Hogy áll jelenleg az építőipar a fenntarthatóság útján?
  • Várhatók-e pénzügyi problémák az előttünk álló évben a hazai építőiparban?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés