Előfizetői tartalom

Pest vagy Buda? - Ezek ma a főváros legolcsóbb és legdrágább új lakásai

Portfolio
Az elmúlt években meglehetősen élénk volt a budapesti újlakáspiac, de az idei évre csökkent a vásárlók és a fejlesztők lendülete. Ennek ellenére még most is több mint 6000 új lakás közül választhatnak a fővárosban az érdeklődők, melyek között a garzontól a többszáz négyzetméteres alapterületig minden megtalálható. Ezúttal az ELTINGA Budapesti Lakáspiaci Riportja alapján arra voltunk kíváncsiak, hogy Pest és Buda viszonylatában hol vannak a legkisebb, legnagyobb, valamint a legolcsóbb és legdrágább új építésű lakások.

Az idei év elején mindössze 840 új lakás jelent meg a budapesti piacon, aminél kevesebbet utoljára a 2020-as pandémia idején tapasztalhattunk. Az alacsony kereslet és a kevés új projekt hatására a szabad lakások száma stagnált, így most mintegy 6200 új építésű lakást lehet megvásárolni Budapesten. Ezzel együtt a kínálati négyzetméterárak növekedése is megtorpant...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés