Előfizetői tartalom

Nem jön összeomlás, de mire kell számítanunk akkor a hazai lakáspiacon?

A lakásvásárlók egy jelentős részét rendre a befektetési célú vásárlók adják, akik döntéseiken keresztül nemcsak a keresletre, de az árak alakulására is erős hatással vannak. Bár kisebb csoport, de bizonyos térségekben a külföldi vásárlók jelenléte is meghatározó, így legutóbbi Hangulatfelmérésünkben ennek kapcsán is megnéztük, mik a szakértői várakozások. Végül a hitelfelvételi hajlandóság várható alakulására voltunk kíváncsiak, az ugyanis szintén érdemben képes befolyásolni a lakáspiaci folyamatokat. A fenti kérdésekről a Lakáskiállítás szombat délutáni Klub programján több előadás és egy panelbeszélgetés során is beszélnek majd a szakértők.

Több változás is történt tavaly ősszel a lakáspiacon. A magasabb infláció és magasabb kamatok miatt csökkenni kezdett a kereslet, ami év végére már az árakban is látható volt. A vásárlók azonban nem tűntek el, sokkal inkább kivárnak, hogy a lehető legjobb döntést hozhassák akár saját, akár befektetési célú váráslásról van szó. Hogy mi várható a jövőben, arról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés