Előfizetői tartalom

Felbolydult a teljes lakáspiac, annyi beruházás jelent meg egy kelet-magyarországi városban

Futó Péter
Több tényező mellett a stabil munkaerőpiac a stabil lakáspiac egyik alapja, ami támogatja a lakások iránti folyamatos fizetőképes keresletet. A mostanihoz hasonló piaci lassulás időszakában különösen nagy a jelentősége ennek, amit bizonyos településeken egy-egy nagyobb beruházás is képes befolyásolni. Ahogy korábbi cikkünkben jeleztük, a következő időszakban azokat a vidéki térségeket mutatjuk be, ahol a beruházásoknak vagy más pici folyamatoknak köszönhetően a jövőben is izgalmas időszak jöhet a lakáspiacon. Az első állomás Debrecen.

BMW és CATL. Két beruházás, ami a következő években erősen befolyásolni fogja Debrecen munkaerőpiacát. Az autó és az akkumulátorgyár által teremtett munkahelyek viszont csak kiegészítik az ország második legnagyobb városában azokat a korábban létesült nagyobb beruházásokat, amik a munkaerőpiac szempontjából ugyancsak meghatározók voltak. A 2017 és 2022 között bejelentett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái