Előfizetői tartalom

Rekordmennyiségű diákszálló épül Európa-szerte

Portfolio
Több mint 11,5 milliárd eurót fektettek Európában kifejezetten diákok számára épülő szállásokba 2022-ben, azonban a fejlesztési volumen ellenére ez csupán a kereslet 15 százalékát fedi le a kontinensen. A magyar piac még késlekedik, miközben a becslések szerint már most több ezer szobára lenne szükség - derül ki a CBRE elemzéséből.

A nemzetközi adatok alapján folyamatosan nő a célzottan diákszállónak épített komplexumok (PBSA-k) iránti kereslet Európában. A növekedés fő mozgatórugói közé tartozik az angol nyelvű programok emelkedő száma, a magas színvonalú oktatás és az alacsony tandíj, melyek miatt az EU-n kívüli hallgatók számára egyre vonzóbbá válnak az uniós egyetemek. Bár 2022-ben több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés