Előfizetői tartalom

A régi, de felújított épületeké a jövő - Így is lehet értéket teremteni, nem kell mindig újat építeni

Portfolio
Több, mint 260 vállalatvezető részvételével készült el a KPMG Global Construction Survey 2023-as nemzetközi kutatása, a mérnöki és építő vállalatok, valamint a fejlesztők válaszai alapján a többség optimistán tekint az építési piac változásaira, a prioritások között olyan tényezőket említettek, mint a munkaerő megtartása és bevonzása, valamint a karbonkibocsátás csökkentése. A megkérdezettek csupán fele válaszolta azt, hogy 2023-ban a projekteket időben be tudják fejezni. A jövőt illetően a megkérdezett magyar építési piaci szakértők egyetértettek abban, hogy többek között a meglévő épületállomány felújítása, a retrofit lesz az új irány, ez fog igazán értéket teremteni a jövőben.

A piaci turbulencia, a beszállítói láncok zavarai, a költségnövekedés, a források korlátozottsága, a globális kihívások elleni védekezés egyik legfontosabb lépése a költségbecslések pontosságának növelése lenne a az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) végzett felmérésben megkérdezettek 83%-a szerint - ismertette Dános Pál, (associate partner, a KPMG ingatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés