Előfizetői tartalom

Egyre többen dobják piacra örökölt ingatlanjukat

Portfolio
Racionális döntést érzelmileg terhelt időszakban, például egy hozzátartozó elvesztése esetén különösen nehéz meghozni, az értékesítési adatok szerint mégis országszerte egyre magasabb arányban döntenek örökölt ingatlanjuk megtartása helyett, annak értékesítése mellett a tulajdonosok – árulta el Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője.

"A 2022-es év ingatlanpiaci változásai mind az eladók, mind a vevők szokásain nyomot hagytak. A szegmensre ható gazdasági és politikai események, például a rezsicsökkentés eltörlése óta, a megemelkedett energiaáraknak köszönhetően egyre kevesebben tehetik meg, hogy megtartsák a birtokukban lévő, üresen maradt ingatlanokat. Az elmúlt másfél évet vizsgálva, míg 2022 januárjában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés