Előfizetői tartalom

Ezzel a módszerrel élénkítenék a lakáspiacot a távolkeleti nagyvárosban

Portfolio
Hongkongban a lakásárak 0,5%-kal csökkentek májushoz képest, ami a második egymást követő hónapban jelent csökkenést. A visszaesést a további kamatemelésekre való várakozásnak és a város gazdasági jövőjébe vetett fogyasztói bizalom csökkenésének tulajdonítják. Mindez annak ellenére következett be, hogy a Hongkongi Monetáris Hatóság bizonyos értékhatárig az LTV érték felső határának emelésével ösztönözni próbálta a potenciális vásárlókat.

A hongkongi lakáspiacon már a második egymást követő hónapban csökkentek a lakásárak, ami nagyrészt a további kamatemelésekre való várakozásnak és a város gazdasági jövőjébe vetett fogyasztói bizalom hiányának tudható be. A piacra érkező új lakások kínálata továbbra is erős, a lakásárak májusi csökkenését az eredeti 0,7%-os becslésről 0,9%-ra korrigálták....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés