Előfizetői tartalom

Nehéz időszak jön az építőiparban, de van egy jó hír az építkezőknek

Portfolio
Az állami megrendelések visszafogása, a magas infláció az építőipar minden szegmensében, így az építőanyag-kereskedelemben is érezteti hatását. Visszaesett a forgalom, az ágazatban működő cégek döntő többsége, 86 százaléka romló jövedelmezőséggel számol 2023-ban. Az viszont jó hír az építkezőknek, hogy az alapanyag-hiány lényegében megszűnt, az előttünk álló időszakban az árak is mérséklődhetnek. Az építőanyag-kereskedő cégek költségcsökkentő intézkedésekkel és bővített szolgáltatásokkal igyekeznek kezelni a piaci nehézségeket, kiemelt figyelmet fordítanak a munkatársak képzésére és a hatékonyságot javító digitális megoldások minél szélesebb körű alkalmazására - derül ki a PlanRadar összefoglalójából.

A Központi Statisztika Hivatal (KSH) legfrissebb adatai már komoly visszaesést mutatnak a hazai építőipar teljesítményében. 2023 májusában a termelés volumene a nyers adatok szerint 12 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építőipari ágazatok közül az épületek építése 13,6, az egyéb építményeké 11, a speciális szaképítéseké 11,4 százalékkal csökkent....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái