Előfizetői tartalom

Nehéz időszak jön az építőiparban, de van egy jó hír az építkezőknek

Portfolio
Az állami megrendelések visszafogása, a magas infláció az építőipar minden szegmensében, így az építőanyag-kereskedelemben is érezteti hatását. Visszaesett a forgalom, az ágazatban működő cégek döntő többsége, 86 százaléka romló jövedelmezőséggel számol 2023-ban. Az viszont jó hír az építkezőknek, hogy az alapanyag-hiány lényegében megszűnt, az előttünk álló időszakban az árak is mérséklődhetnek. Az építőanyag-kereskedő cégek költségcsökkentő intézkedésekkel és bővített szolgáltatásokkal igyekeznek kezelni a piaci nehézségeket, kiemelt figyelmet fordítanak a munkatársak képzésére és a hatékonyságot javító digitális megoldások minél szélesebb körű alkalmazására - derül ki a PlanRadar összefoglalójából.

A Központi Statisztika Hivatal (KSH) legfrissebb adatai már komoly visszaesést mutatnak a hazai építőipar teljesítményében. 2023 májusában a termelés volumene a nyers adatok szerint 12 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építőipari ágazatok közül az épületek építése 13,6, az egyéb építményeké 11, a speciális szaképítéseké 11,4 százalékkal csökkent....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés