Előfizetői tartalom

Mélypontra estek az amerikai lakáseladások: ennyibe kerül most egy átlagos amerikai lakás

Portfolio
Hat hónapos mélypontra estek júliusban az Egyesült Államokban a lakáseladások, miután az új hitelek kamata az elmúlt évtized legmagasabb szintjén áll. Ez nemcsak a vevőket, de az eladókat is visszatartja, akik szintén nem tudnak új, nagyobb értékű ingatlant vásárolni a magas kamatok miatt, így inkább kivárnak az eladással. A korlátozott kínálat viszont január óta először ismét növelte az árakat - írja a Reuters.

A jelenlegi lakáseladások 2,2%-kal estek vissza júliusban, ami szezonálisan kiigazítva 4,07 millió darab eladást jelentett az elmúlt 12 hónapban. Míg az eladások száma csökkent északkeleten, középnyugaton és délen, addig emelkedett nyugaton. A lakásárak viszont már elérték a mélypontot, de az eladó ingatlanok tartós hiánya korlátozhatja a fellendülést, mivel sok leendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés