Előfizetői tartalom

Elszakadtak a lakásárak a bérleti díjaktól - Megdőlt az ingatlanbefektetésekre vonatkozó mítosz?

Lakáspiaci szempontból viszonylag ritkán foglalkozunk az ország két déli régióközpontjával, Szegeddel és Péccsel, noha ezek az ország harmadik és ötödik legnépesebb városai, az egyetemek miatt ráadásul mindkét város kiemelt figyelmet kap bérlakáspiaci szempontból is. Folytatva vidéki lakáspiaci sorozatunkat ezúttal az ország déli részére utazunk, megvizsgálva a két nagy egyetemvárosunkat, helyi szakértőket kérdezve arról, hogy mi történik a települések lakáspiacán, hogy változnak az árak a kereslet / kínálat függvényében, illetve mekkora a két település népszerűsége a befektetők és a lakásfejlesztők körében, vagyis tartja-e még magát a mondás, miszerint az egyetemek közelében megéri befektetési céllal lakást vásárolni.

Ahogy a sorozat korábbi részeinél láttuk, a vidéki városaink lakáspiacára erős hatást tud gyakorolni egy-egy nagyobb beruházás megjelenése, jelen esetben viszont a működőtőke-beruházási volumen elmarad az átlagtól. Legalábbis, ami az utóbbi 5-6 évet illeti, amikor Szegedre mindössze 40 milliárd forintnyi beruházás érkezett - ez az országos települési rangsor 24. helyére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés