Előfizetői tartalom

Így élünk 2023-ban Magyarországon - Tíz látványos ábra a hazai lakásállományról

A legutóbbi népszámlálás szerint a tavalyi év végére Magyarország lakásállománya megközelítette a 4,6 milliót, amit az idei évben feltehetően át is lépett. A KSH ezzel összefüggésben egy látványos gyűjteménnyel állt elő, ami térképeken és ábrákon mutatja meg a lakásállomány tulajdonságait és területi különbségeit, valamint a lakásépítések legérdekesebb statisztikáit. Az alábbiakban ezekből szemezgettünk, tíz ábrán mutatva be a hazai lakáspiaci folyamatokat.

A 2022-es és a 2011-es népszámlálás között eltelt 11 évben 4,3 százalékkal bővült a lakásállomány, mostanra mintegy 4,6 millió lakás található Magyarországon. Ezek egy részében nem laknak állandó jelleggel, a lakott lakások száma 4 millióra tehető. Hogy alakul a meglévő állomány? Bár az ország népességszáma évtizedek óta csökken, a lakásállomány mégis növekszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés