Előfizetői tartalom

Látványos mozgások indultak el a hazai irodapiacon - Eljött a nagy fordulat?

Portfolio
Közzétette 2023 harmadik negyedévére vonatkozó irodapiaci összegzését a BRF. Ez alapján a teljes budapesti modern irodaállomány jelenleg 4 344 580 négyzetmétert tesz ki, melyen belül 3 546 390 négyzetméter „A” és „B” kategóriás modern spekulatív irodaterület, valamint 798 190 négyzetméter saját tulajdonú irodaház található. A piaci folyamatokat tükrözik a számok: tovább folytatódott az üresedési ráta emelkedése, miközben az új átadások volumene minimálisra csökkent. Az biztos, hogy élénkebb most a piac, mint az elmúlt időszakban, de ez még nem feltétlenül jelenti, hogy eljött a fordulat.

2023 harmadik negyedévében a budapesti modern irodaállomány két új irodaházzal, összesen 13 460 négyzetméterrel bővült. Átadásra került a Liberty Irodaház Déli szárnya (9720 m2) a Pest Nem-Központi alpiacon, valamint elkészült a HomeWork Irodaház (3740 m2) a Buda Központ alpiacon. A harmadik negyedév során egy belvárosi irodaház, 3755 m2 összterülettel kikerült az irodaállományból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés