Előfizetői tartalom

Módosította korábbi számait a KSH - Így alakul a legfrissebb lakásárindex

Portfolio
Felülvizsgálta előzetes számait a KSH, ami alapján magasabb adatfeldolgozottság mellett ismét közzétette legfrissebb, 2023 második negyedévére vonatkozó árindexét. A magasabb feldolgozottság ezúttal magasabb árakat eredményezett, a korábbihoz képest nagyjából 1 százalékkal felfelé módosult az átlag, vagyis az első negyedévhez képest szinte pontosan 1 százalékos árcsökkenés, a megelőző év azonos negyedévéhez képest pedig éppen 1 százalékos árnövekedés ment végbe nominálisan.

Ahogy korábban írtuk, a tavalyi és az idei nyár között eltelt időszakot nézve kijelenthető, hogy nominális értelemben stagnálnak a lakásárak, miután negyedévről negyedévre változik, hogy éppen pozitív vagy negatív tartományban van a lakásárindex változása. Mindez lényegében az árak stagnálásának számít, amit az MNB múlt héten közzétett árindexe is megerősít....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés