Előfizetői tartalom

Elhozhatja a CSOK Plusz az építőipar újabb aranykorát?

Portfolio
A csökkenő infláció és a csökkenő kamatok segítik majd a lakáshitelezés újbóli beindulását, de a kormányzati élénkítés elkerülhetetlen. A napokban bejelentett CSOK Plusz feltételrendszere bizakodásra ad okot, ám az építőipar tehetetlenségéből adódóan ennek hatása csak a jövő év második felétől lesz érezhető - mondta el Juhász Attila, az Újház építőanyag kereskedés elnöke, az ÉVOSZ Építőanyag Kereskedelmi Tagozatának elnöke.

A szakértő szerint a lakásépítések visszaesése miatt az építőanyag-kereskedők 2023-ban 20-30 százalékos forgalomvisszaesést szenvednek el az előző évhez képest. A szakma 2024-re sem számol a forgalom felfutásával, sőt a stagnálás helyett akár további 10-15 százalékos csökkenés is elképzelhető. A pesszimizmusra az ad okot, hogy a szerkezetépítési anyagok értékesítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés