Előfizetői tartalom

Tömegével jelennek meg a külföldi lakásvásárlók Magyarországon: kik, hol, mennyiért keresnek lakást?

Tavaly közel 8 ezer külföldi állampolgár vásárolt lakást Magyarországon, ami harmadával volt több, mint 2021-ben. Ez a szám a koronavírus-járványt megelőző évek csúcsát jelentő 2018-as értéknél is magasabb, akkor mintegy 7300 külföldi vásárolt nálunk. Hogy kik, hol, mennyiért kerestek lakást 2022-ben, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

A KSH megállapításai szerint: Továbbra is Németországból érkezett a legtöbb vevő, számuk kétharmadával több volt, mint egy évvel korábban, közülük minden második Somogy vagy Zala vármegyében vett lakást. A külföldi lakásvásárlók második legnépesebb csoportját 2020 óta már nem a Kínából, hanem a Szlovákiából érkező vevők adják, akik 2022-ben a leggyakrabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés