Előfizetői tartalom

Eljött az ingatlanpiaci optimizmus ideje?

Portfolio
Az európai teljes befektetési forgalom éves szinten 55 százalékkal csökkent, a legjobban nem meglepő módon a svájci piac teljesít, a legnagyobb mértékben viszont azok estek vissza, ahol nagyon erős volt 2021 és 2022, például Németország, ami Magyarország számára is rossz hír. Hogy mit hoz a jövő a hazai ingatlanpiac számára, a makrogazdasági kilátások tekintetében mennyire lehetünk optimisták és mikor jöhetnek az EU-s pénzek, arról a Portfolio Property Awards 2023 konferencián beszéltek a szakértők.

Négy folyamatot kell kiemelni, amik most meghatározzák a világgazdaságot és ezzel együtt az ingatlanpiac folyamatait. A háború, ami még mindig velünk van, az infláció, ami elindult lefelé az USA-ban és az eurózónában is, de a kérdés, hogy ennek hatására bekövetkezik-e a kamatcsökkentés és ez elhozza-e az élénkülést az ingatlanpiac számára, Kína, ami kapcsán az a kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés