Előfizetői tartalom

Megszületett a törvény: ilyen feltételekkel jöhetek a vendégmunkások Magyarországra

MTI
November közepén mutatta be a magyar kormány a harmadik országbeli állampolgárok beutazására és tartózkodására vonatkozó új törvény tervezetét, amely különféle új tartózkodási engedélyeket és vízumkategóriákat vezetne be, kiemelve ezen belül az új, befektetési tartózkodási jogi kategóriát. Tegnap megszületett az erre vonatkozó törvény is, amit a parlementben 141 igen szavazattal, 49 ellenvoks mellett fogadtak el.

A jogszabály kimondja, hogy a magyarországi tartózkodás idegen állam polgára számára nem alapjog. Külföldi kizárólag a magyar állam által elfogadott célból, jogcímen, ideig és feltételek teljesülése esetén tartózkodhat Magyarországon. Azt is tartalmazza, hogy csak annyi vendégmunkás jöhet az országba, amennyi betöltetlen álláshely van. A vendégmunkások csak korlátozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés