Előfizetői tartalom

Térképre tettük Budapest legdrágább utcáit - Így változott a toplista 2015 óta

Nagy változások zajlottak az elmúlt bő két évtizedben a különböző jogállású települések lakáspiacain, de úgy tűnik, a legdrágább helyszíneket nézve meglehetősen nagy az állandóság. A 2014 utáni lakáspiaci fellendülést nagyon jól mutatja, hogy míg 2015-ben 700 ezer forintos négyzetméterár sem kellett ahhoz, hogy egy utca az eladott lakások átlagára alapján a tíz legdrágább közé kerüljön Budapesten, addig 2022-ben már 1,7 millió forintos fajlagos árra volt szükség ugyanehhez. Cikkünkben bemutatjuk, mi történt az egyes településtípusok átlagárával az ezredforduló óta, majd egy interaktív térképen azt is, hogy mely utcák kerültek Budapesten a legdrágábbak közé 2015 óta.

A KSH legfrissebb lakásárindexéből kiderült, hogy a 2022 harmadik és 2023 harmadik negyedéve közötti egy évben országosan semmit nem változtak a lakásárak, hosszabb távra visszatekintve viszont nagy változások zajlottak. Voltak felértékelődő - a vásárlók által keresettebb - településtípusok és olyanok is, amelyekből jellemzően többen költöztek el, mint oda, csökkentve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés