Előfizetői tartalom

Űrtechnológiával csökkentik a magyar építészek az épületek szén-dioxid-kibocsátását

Portfolio
2023 decemberében szerződést kötött a Paulinyi & Partners tervezőiroda az Európai Űrügynökséggel (ESA), amelynek az „Űrkutatás a zöld építészetért” (Space for Green Construction) pályázatán vesz részt a magyar vállalat. A magyar szakemberek a műholdakból származó földmegfigyelési adatokat felhasználva vizsgálják a városi mikroklíma jelenségét és megoldásokat dolgoznak ki a hőszigethatás csökkentésére. Az egyéves projekt célja, hogy a magyar kutatók kidolgozzák a megvalósítás részleteit és elősegítsék a technológia üzleti felhasználását.

A Paulinyi & Partners építésziroda az Európai Űrügynökség (ESA) partnereként fejlett szimulációs eszközökkel dolgozik az ingatlanfejlesztések energiahatékonyságának javításán, most ehhez az űrtechnológiát hívják segítségül. Az iroda olyan megoldást fejleszt, amely műholdas földmegfigyelési felvételek felhasználásával feltérképezi a városi hőszigethatást, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés