Előfizetői tartalom

Súlyos probléma kezd kialakulni az építőiparban - Így lehetne megoldani

Portfolio
Az építőiparban évente körülbelül 25 ezer szakember vonul nyugdíjba, szemben az 5-6 ezer fiatal szakemberrel, akik bekapcsolódnak a szakképzésbe, és közülük is csak mintegy fele helyezkedik el az ágazatban. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője szerint sürgős és azonnali cselekvésre van szükség, amelyben a piaci szereplőknek is aktív részt kell vállalniuk.

Ma egy átlagos építkezésen szakmunkákat nagyrészt idősebb generációk végzik, csak elvétve találunk fiatal a szakembereket. Az elidősödő építőipar komoly aggodalomra ad okot az ágazat jövőjét illetően. Ha a tendencia folytatódik, néhány év múlva nem lesz olyan szakember, aki képes lenne az otthonokat, kórházakat, óvodákat, utakat megépíteni, létrehozni. „A probléma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés