Előfizetői tartalom

Öt technológia, ami felforgatja a ma ismert építőipart

A szinte állandósult munkaerőhiány és a termelékenység növeléséért folytatott küzdelem az építőipar mindennapjainak a része, amiben a technológiai innovációk egyre jobban felértékelődnek. A mesterséges intelligencia, az automatizálás és a robotika is azok közé a megoldások közé sorolható, ami hatékony választ adhat az ágazatot sújtó kihívásokra. Íme öt technológia, ami már 2024-ben jelentős változásokat hozhat a világ építőiparában.

A technológiának nemcsak az iparági termelékenység növelésében, hanem a fenntarthatóság irányába tett megoldásokban is nagy szerepe van. Pontos mérésekre van szükség például ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy egy épület mekkora karbonlábnyom mellett épül fel, majd mekkora karbonlábnyom mellett fog üzemelni. A lehetőségek tárháza egyre szélesebb, ami egy hihetetlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés