Előfizetői tartalom

A főváros legnagyobb zöld folyosója jöhet létre a Nyugati pályaudvar mögött

A gazdaság, a technológia és a társadalmi igények változásával a városaink szerkezete is folyamatosan változik. Egykori ipari területekből rozsdaövezetek jönnek létre, alkalmat adva arra, hogy az adott városrész új funkciót kapva születhessen újjá és ismét megteljen élettel. Budapesten is számos ilyen változásnak lehetünk tanúi, melyek közül évtizedek óta napirenden lévő kérdés a Nyugati pályaudvar mögötti terület hasznosítása. Több látványos terv is készült már erre, például egy zöld folyosó koncepciója, ami a Városligettel kötné össze a pályaudvart. A korábbi terveket és a lehetséges fejlesztési irányokat ezúttal építészek és ingatlanfejlesztők vitatták meg.

Régóta napirenden van a Nyugati pályaudvar és környékének fejlesztése, rendezése, amivel korábban a nemrég elhunyt Finta József kezdett behatóbban foglalkozni. Ennek okán a Finta Stúdió egy rendezvényt szervezett, ahol Szabó Tamás János, a Finta Stúdió vezető tervezője és Ágházi Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója a Nyugati pályaudvartól a Városligetig terjedő városrész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés