Mélyül a New York-i ingatlanválság - Elhagyja helyét a
Ingatlan

Mélyül a New York-i ingatlanválság - Elhagyja helyét a "felhőkarcoló-királynő"

Portfolio
Jelentős változás következett be a New York-i ingatlanszektorban azzal, hogy Darcy Stacom, akit "felhőkarcoló-királynő" néven is emlegetnek, 22 év után elhagyja a CBRE tőkepiaci részlegét. A vezető azzal magyarázta a döntést, hogy saját tanácsadó-vállalkozást indít - jelentette a Financial Times.

A cég tőkepiaci részlegének vezetője által hozott döntés rávilágít a kereskedelmiingatlan-piac előtt álló kihívásokra és a mélyülő ingatlanválságra. New Yorkban az irodapiacot rekordszintű üresedés sújtja, amit tovább súlyosbít a távmunka elterjedése és a jelentős kamatemelkedések. A Jelzálogbankárok Szövetségének adatai szerint csak idén 117 milliárd dollár értékű kereskedelmi jelzáloghitel válik esedékessé.

Az amerikai irodaházak forgalma drasztikusan visszaesett, az MSCI jelentése szerint 2022-ben 56 százalékkal 52 milliárd dollárra csökkent.

Stacom karrierje a Cushman & Wakefieldnél kezdődött és a CBRE-hez való átigazolása fontos fordulópont volt számára, ahol olyan nagy tranzakciókat vezényelt le, mint a Peter Cooper Village és Stuyvesant Town 5,4 milliárd dolláros eladása 2006-ban. Távozása nemcsak számára jelent változást, hanem az iparág általános trendjeinek tükröződése is egyben.

Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!