Előfizetői tartalom

Kivárás a logisztikai piacon - A bérlők nem nyelik le a további áremelést

Portfolio
A budapesti ipari-logisztikai ingatlanok piaca 10 év alatt megduplázódott, mostanra elérte a 3,5 millió négyzetmétert. Tavaly május óta ugyanakkor erősen csökkent a kereslet, az expanziós igények helyett most az ügyfelek a meglévő működésükre fókuszálnak – mondta el a Prologis sajtótájékoztatóján Hunyadi Zsuzsanna, a Prologis Bérbeadásért és ügyfélelégedettségért felelős igazgatója. A bérlői igények is nagyot változtak, amihez a fejlesztőknek is alkalmazkodniuk kellett. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban, arról Gárdonyi Lóránd, a Prologis Ingatlangazdálkodási - és Ügyfélélmény Igazgatója beszélt.

Az utóbbi időben az ipari-logisztikai piacon is egyre inkább felértékelődött az ESG kérdése, amire már a bérlők részéről is erősödik a nyitottság. A bérbeadók szempontjából pedig a versenyképesség megőrzése erősíti az erre való törekvést. A bérlők már egyre kevésbé nyelik le az áremelést. A fűtéskorszerűsítés, a vízszigetelés, a napelemek által jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés