Előfizetői tartalom

MBH: ennyivel emelkedhetnek idén a lakásárak

Portfolio
Melyek a hazai építőipar és a lakáspiac aktuális trendjei uniós összevetésben? Hogyan alakulnak az ingatlanárak, a lakásépítések és mi várható idén a tranzakciószámokban Magyarországon? Milyen változást hozhat az állami beruházások bővülése és az uniós források kiszélesítése az építőipari vállalkozások számára, és hogy látja a bank a fejlesztők és építőipari vállalkozások helyzetét és jövőjét? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ az MBH Bank szakértői.

Az ágazat Magyarországon 2022 eleje, a koronavírus-járvány óta lefelé tart, melyben szerepet játszik a belső kereslet csökkenése, a reálkereset zsugorodása és a magas kamatszint. Kedvező viszont a kilátások szempontjából a kamatok csökkenő trendje és az, hogy a külső finanszírozásra nagymértékben rászoruló építőipar termelése idén már stabilizálódhat, majd az év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés