Előfizetői tartalom

Jelentős felújításokba kezd a Budapest Airport

Portfolio
A Budapest Airport 2019 tavaszán átfogó fejlesztéssorozatot kezdett el, azóta a repülőtér-fejlesztések értéke meghaladta a 130 milliárd forintot. Idén tavasszal újabb, 17 milliárd forint értékű beruházássorozat indul, amelynek keretében felújítják a műemlékvédelem alatt álló 1. Terminált, de a 2. Terminálhoz kapcsolódóan is több infrastrukturális, kapacitásnövelő és minőségfejlesztő beruházás kezdődik.

2024 első negyedévében a Budapest Airport több mint 3,4 millió utast kezelt, ez 10,2%-kal magasabb a járvány előtti szintnél. A cég várakozásai szerint az éves utasforgalom idén meghaladja majd a 2019-ben regisztrált 16,2 millió főt, 2030-ra pedig a 30 milliót is meghaladhatja. "Az elmúlt öt évben 130 milliárd forintot fektettünk a légikikötő fejlesztésébe" – mondta Kam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés