Előfizetői tartalom

Kevesebbet kell dolgoznunk egy saját lakásért, mint pár évvel ezelőtt? - Igen, és ez nem csak Budapesten van így

Éveken át arról szóltak a hírek, hogy nemcsak nominálisan, de a jövedelmekhez képest is egyre drágábbak a lakások, ami Budapestre és a régióközpontokra, de számos más európai fővárosra is jellemző volt. Tavaly viszont fordulat következett be ebben: a lakásárak emelkedése sok helyen megállt vagy akár enyhén vissza is esett, de ahol nem, ott is erősen mérséklődött a korábbi dinamikus áremelkedés. A jövedelmek ezalatt tovább emelkedtek, így érdemes megnézni, hogy valóban könnyebb-e most lakást venni, és ha igen, mennyivel, mint egy-két évvel ezelőtt.

Nagyjából tíz év telt el azóta, hogy a magyar lakáspiacon egy éles fordulattal elindult az éveken át tartó áremelkedés. A 2008 utáni válság vége a magyar lakáspiacon 2013-2014 fordulójára tehető, amikor nominálisan is visszatért a lakások áremelkedése, ami nagyon hamar elérte az évi 15 százalékos mértéket, sőt bizonyos időszakokban a 20 százalékot is meghaladta. Ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés