Előfizetői tartalom

Döbbenetes zuhanás: így semmisült meg a lakáspiac másfél évtizeddel ezelőtt

Portfolio
Látványos változásokat hozott 2008 a hazai és a globális ingatlanpiacokon. A válság kirobbanásának évében az amerikai bankcsődök az összeomlás szélére sodorták a globális pénzügyi rendszert, de Magyarországon még ekkor sem lehetett látni, mekkora zuhanást fog mindez okozni az ingatlanpiacon. A 2008-as Property Investment Forumon kiemelt téma volt, hogy a bankok befagyasztották a forrásokat, új fejlesztések alig indultak, miközben a meglévő projektek befejezése jelentős mennyiségű irodaterületet zúdított a piacra. A nemzetközi folyamatok természetesen a lakáspiacot sem hagyták érintetlenül. Nézzük, mi történt 2008-ban a hazai és a nemzetközi piacokon!

A 2008-ban kirobbant gazdasági válság jelentősen felülírta a lakáspiacról korábban alkotott képet, így abban az évben a konferencia szakértői a jövőbeli grandiózus terveket félretéve a visszaesés várható mértékét találgatták. A szektor szereplői nyíltan beszéltek arról, hogy komoly válság előtt állunk, miután a tőke és a finanszírozás eltűnt, és a tervasztalon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés