Hasít a Duna House
Ingatlan

Hasít a Duna House

Portfolio
A Duna House közzétette a második negyedévről szóló előzetes számait, melyek alapján a társaság meghatározó volumenei az erős első negyedéves teljesítmény után a második negyedévben is magas szintek közelében zártak, 25-50 százalék közötti év/év alapú növekedést elérve minden üzleti szegmensben.

Az egyes szegmenseket tekintve:

  • A negyedév alatt 250 milliárd forintot értek el a közvetített hitelvolumenek (+50,8% év/év és -2,5% negyedév/negyedév)
  • Franchise ingatlanközvetítésben a hálózat által generált jutalékok összege több, mint 4 milliárd forintot tett ki 2024 második negyedévében (+32,8% előző év hasonló időszakához képest és +2,1% 2024. első negyedévéhez viszonyítva). Ezzel a cégcsoport által valaha elért második legerősebb negyedévet teljesítette 2022. első negyedéve után (4 075 milliárd forint jutalékbevétel).
  • A saját iroda szegmens negyedéves jutalékvolumenei 475 millió forintot tettek ki (+25,2% év/év)

Az olaszországi tevékenységek ismételten növekedési pályára álltak. Az olasz hitelközvetítési volumenek 28 százalékkal ugrottak euró alapon év/év az második negyedévben. A 2024. első negyedévéhez képest 27 százalék a növekedés mérteke. A Professione Casa ingatlanközvetítő hálózattal a tavalyi évben aláírt együttműködési megállapodás hatására 2024. év elejétől fokozatosan felépülő, jelentős organikus növekedésre számít a Csoport.

Szeptember 18-án a lakáspiac kiemelt eseményeként kerül sor a REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum konferencia megrendezésére. Részletekért kattints!

Magyarországon folytatódtak a 2023. első negyedévi piaci mélypont után megindult pozitív folyamatok, minden fő szegmens jelentősen tudott bővülni 2024. második negyedévében év/év alapon. A Csoport magyar franchise ingatlanközvetítői volumenei 43 százalékkal emelkedtek év/év alapon, míg a saját irodák volumene éves szinten 40 százalékkal ugrott. A cégcsoport magyar hitelezési volumene 105 százalékkal bővült év/év.

Lengyelországban negyedéves szinten mérséklődtek a volumenek a 2022. utolsó negyedévi mélypont óta tartó növekedés és a 2023. negyedik, illetve 2024 első negyedévében elért csúcsokat követően. A támogatott hitelprogram kifutása a várakozásoknak megfelelően hűtötte a fokozott hangulatban lévő piacot. A franchise ingatlanközvetítés volumene év/év 7 százalékkal bővült, míg a saját irodás ingaltanközvetítés volumene 5 százalékkal mérséklődött év/év alapon. Hitelközvetítésben a volumenek év/év 52 százalékkal ugrottak.

A Duna House árfolyama idén 22,7 százalékkal került feljebb.

dh0708

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
airbnb szoba nappali