A cég, ami átalakíthatja a világ irodapiacát: ez a legújabb megoldás

2019. május 16. 10:01    
nyomtatás
 
Egy 2,9 milliárd dolláros ingatlanalapot hozott létre a coworking irodák bérbeadásával foglalkozó WeWork cég anyavállalata, a The We Company. Az új alappal olyan kereskedelmi ingatlanokat fognak vásárolni, amelyeket aztán maga a cég fog kiadni a bérlőknek, ami egy egészen új fajta bérbeadási stratégiának számít - írja a Business Insider.


A coworking irodák a kisebb, vagy újonnan induló vállalkozásoknak nyújtanak megoldásokat, rugalmas irodateret és bérlési időt kínálva. A WeWork amerikai cég, az ilyen kisebb bérlőknek kínál világszerte közösségi irodatereket és a bérléshez kapcsolódó szolgáltatásokat, Európát nézve többek között Prágában, Brüsszelben, Milánóban és több német, illetve angol városban vannak jelen. A hagyományos módszer eddig az volt, hogy az ingatlan tulajdonosától egy nagyobb irodateret béreltek ki és osztottak fel, amit aztán több kisebb vállalkozásnak tudtak kiadni.

BudaPart Gate

BudaPart Gate

1117 Budapest, Dombóvári út 27
Kiadó terület: 11011m2
Átadás:
2019
Bérleti díj: 14.5 - 17.5 EUR
Ajánlatot kérek


A mostani bejelentéssel a cég az anyavállal által létrehozott ARK elnevezésű alapon keresztül 2,9 milliárd dollár (817 milliárd forint) értékben vásárol kereskedelmi ingatlanokat, aminek a finanszírozását részben a vállalat állja, a további részt külső befektetőktől szedik. Innentől a cég a saját tulajdonú ingatlanjaiban kínálhat közösségi irodaterületeket a kisvállalatok és startupok részére, ezzel lényegében nem lesz szükség a hagyományos bérbeadó cég közbenjárására.

A cég, ami átalakíthatja a világ irodapiacát: ez a legújabb megoldás

Forrás: Shutterstock

Bár a WeWork egyelőre nincs jelen Magyarországon, már nálunk is vannak rugalmas irodaterek bérbeadásával foglalkozó vállalkozások, mint például a Spaces, vagy a HubHub. A korábbi FM & Office konferencián már sokat foglalkoztunk a témával és az egyértelműen látszik, hogy van igény főleg a külföldi, multinacionális, vagy most induló, innovatív megoldásokat kereső cégek részéről a coworking irodaterekre, ami előrevetíti egyben azt is, hogy tovább fog folytatódni ennek a piacnak a bővülése.

2019.05.14 15:09 Tényleg így lehet motiválni a dolgozókat? - Elmondták a guruk, mit láttak eddig

BudaPart City

BudaPart City

1117 Budapest, Dombóvári út 26
Kiadó terület: 17220m2
Átadás:
2021
Bérleti díj: 15.5 - 18.5 EUR
Ajánlatot kérek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium