Árcsökkenést mért a KSH a hazai lakáspiacon

2019. január 14. 14:50    
nyomtatás
 
Minimális csökkenést mért a KSH a lakásárakban 2018 harmadik negyedévében az azt megelőző negyedévhez képest. A használt lakások esetében a tiszta árváltozás országosan 0,4 százalékpontos csökkenése ugyan elhanyagolható, a kérdés az, hogy a jövőben milyen gyakran fordulhatnak elő ehhez hasonló negyedévek.


A 2014 első negyedéve óta eltelt időszakban sem az MNB, sem a Takarék nem mért egyetlen negyedévben sem árcsökkenést a hazai lakáspiacon és eddig a KSH szerint is mindössze egyetlen negyedévben - 2017 első negyedév - mérséklődtek az árak.

Árcsökkenést mért a KSH a hazai lakáspiacon

Bár a mostani megtorpanás nem jelenti azt, hogy hirtelen megállna az áremelkedés, érdemes lesz figyelni az MNB és a Takarék következő jelentését, hogy az ő számításaik szerint is - ha csak egy negyedév erejéig is - csökkennek-e az árak.

Éves szinten egyébként 2018 második negyedévében még mindig 10 százalék felett, a harmadik negyedévben pedig a csökkenés ellenére is 7 százalékkal nőttek az árak. A lakáspiaci szakértők azonban egyre inkább úgy vélik, hogy az elmúlt évek szárnyalása fokozatosan alábbhagyhat, aminek a mostani adat lehet az egyik első előjele.

Árcsökkenést mért a KSH a hazai lakáspiacon

Király Boutique Residence, További információkért kattints a képre!


2019.01.13 16:40 Térképen az országos lakásárak - Hol érdemes most vásárolni?
2019.01.10 15:38 Egy listán az ország legdrágább lakótelepei
2018.12.29 06:00 Egymilliós négyzetméterárak a belvárosban - Mit hozhat 2019 a hazai lakáspiacon? (TOP 10 sztori - 3.)
2018.12.10 10:45 Kijöttek a legfrissebb számok: még nincs vége a lakásárak hegymenetének

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium