Elképesztő, hogy mennyien építenek családi házat

2018. február 14. 10:07    
nyomtatás
 
Összesen mintegy 15 ezer egyszerű bejelentést tettek az építtetők 2017-ben, amelyből több mint 5 ezer Pest megyében, illetve 1,5-1,6 ezer Győr-Moson-Sopron megyében és Budapesten realizálódott. Ezek többségében családi házakra vonatkozó engedélyek - szerepel a Magyar Idők cikkében.


Az egyszerű bejelentés egyaránt vonatkozik a 300 négyzetméter hasznos alapterületet meg nem haladó egy-, vagy többlakásos lakóházak és tavaly év elejétől a 300 négyzetmétert meghaladó, de saját célra építendő egylakásos ingatlanokra, illetve lakásbővítésre. A két évvel korábbi adatok körülbelül 5100 egylakásos lakóépületre vonatkozó engedélyről adtak számot, így jelentősen nőtt az építési kedv 2017-ben, ebben a piaci szegmensben is.
2018.02.01 13:12 2018 is az ingatlanpiac éve lesz?
A már említett Győr és térsége, Pest megye, illetve Budapesten kívül Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében is közel 800 ilyen egyszerűsített bejelentést számoltak. A látványos eredmény a családi házak és kisebb társasházak építésénél nem csak az egyszerűsített bejelentéseknek köszönhető, a kedvező kamatozású hitelek és a CSOK lehetősége egyaránt növelte az építési és vásárlási kedvet. A beruházók részéről pedig a kedvezményes 5 százalékos áfakulcs bevezetése ösztönözte az ingatlanpiaci aktivitást.

Elképesztő, hogy mennyien építenek családi házat

Kép forrása: Magyar Idők

Elképesztő, hogy mennyien építenek családi házat

Práter Park - további információért kattints a képre!

10+10 millió

Ide kattintva egy helyen minden információ elérhető az új családi otthonteremtési kedvezményről. Választ adunk az egyéni esetekre, körüljárjuk a legfontosabb gyakorlati kérdéseket, segítünk kiigazodni az új CSOK feltételeiben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium